Маратон в подкрепа на незрящите се провежда в София, Пловдив, Плевен и Бургас

Автор: Харитина Агопян
Коментари (0)
15:08 / 03.10.2023
954
Маратон в подкрепа на хората със затруднено зрение се провежда тази вечер, 3 октомври, в няколко български града. Организатор на инициативата е Александър Киричев от СофийскИ планински клуб. Маратонът е в подкрепа на фондация "Очи на четири лапи“ и се нарича "Светулки Рън“. То се провежда паралелно Борисовата градина, в Северния парк в Бургас, в Гребната база в Пловдив и парк "Кайлъка“ в Плевен, съобщи Киричев в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

"Идеята е маратонът да се състои в късните часове, защото каузата засяга незрящите. Участниците е нужно максимално да усетят трудностите, пред които се изправят хората със затруднения в зрението. Всеки ще трябва да носи челник. Единственото условие за участие в маратона е регистрацията и такса от 10 лв, която отива за финансиране на обучението на кучета водачи“, даде подробности за събитието Киричев.

Групата в София тази година ще бъде водена от незрящия атлет Виктор Асенов, страстен бегач, който участва в инициативата "Светулки Рън“ още от самото й начало през 2018 г. Асенов участва редовно и в други маратони, например " Витоша 100“ и "Пирин Ултра“.

Всеки, който иска да се присъедини към групата на Софийски планински клуб и да участва в подобни инициативи, е достатъчно да отиде на преход с клуба и да се запознае с членовете и дейността му, каза още председателят на Софийски планински клуб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).