Мартин Стойчев, БСП: Ще превърна район "Северен" в по-чист, по-зелен и по-привлекателен за живеене

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 26.10.2023
1866
Мартин Стойчев е роден, израснал и живее в район "Северен", на 28 години. Възпитаник на Езикова гимназия “Иван Вазов". Владее три езика - италиански, английски и руски. Завършил висше образование "Право" в Юридическия факултет ПУ ,,Паисий Хилендарски". Кандидат за кмет на район "Северен" и за общински съветник от коалиция "БСП за България", бюлетина номер 1, лична преференция 112.

- Г-н Стойчев, какво ви мотивира да се включите в предизборната надпревара за кмет на района?

- Включването в предизборната надпревара за кмет на район Северен е голямо предизвикателство за мен. Мотивацията не се дължи само на това , че съм роден, израснал, живеещ и с корени от "Кършияка". Дължи се на това, че всеки ден се сблъсквам с мръсотията, с разбитите тротоари, със занемарените и изсъхнали тревни площи, с липсата на достатъчно детски и спортни площадки, с липсата на паркоместа… Въобще, с липсата на всичко, което може да накара всеки един от нас гражданите, да живее по-добре в квартала си.

Обичам и харесвам района си! Обидно ми е от това, че не се полагат никакви грижи за него. Всичко това ме мотивира да се боря.

- Може ли да опишете границите на района?

- Границите на район "Северен“ на запад, север и изток съвпадат със землищната граница на Община Пловдив с община "Марица“, а на юг е северният бряг на река Марица, където от изток на запад граничи с районите "Източен“, "Централен“ и "Западен“. Районът се състои от следните квартали: "Кършияка“, "Герджика“, "Гагарин“, "Филипово“, "Захарна фабрика“, "Гаганица“, "Разкопаница“, "Марица Гардънс“, "Тодор Каблешков“ и "Харман Махала“.

- Смятате ли, че районните кметства трябва да разполагат със самостоятелни бюджети?

- Да, много належащо е районните кметства да разполагат със самостоятелни бюджети. Всеки един районен кмет трябва да бъде по-децентрализиран от общинския кмет, за да предприема по-бързи и адекватни решения за гражданите на района.

Проблемите свързани със: замърсяването; лошата инфраструктура; с изчезването на тревните площи и превръщането им в незаконни паркинги; с липсата на достатъчно детски и спортни площадки за малки, младежи и възрастни; с липсата на поливни системи; разбитите тротоари, недостатъчното пейки из района; с изграждането на повече транспортни линии. Всички тези проблеми ще се решат по-бързо и адекватно със самостоятелни бюджети от страна районните кметства. И не на последно място ще се реализират проекти в областта на културата и младежта.

- Кой, според вас, е най-наболелият проблем в района и как ще се справите с него?

- Няма най-наболял проблем, всички са навързани. Липсата на чистота, занемарените и изчезващи паркове и тревни площи, разбитите улици и тротоари - всички са сериозни и наболели. Те трябва да се решават успоредно и комплексно, за да може района да придобие по-приятен облик за живеене.

- Три неща, които харесвате в района си и три, с които ви е трудно да се примирите?

- Харесвам и обичам района си, ако не го харесвах, щях да го напусна. Всеки един от нас в днешно време може да смени квартала, района и града. Все пак съм с корени от "Кършияка" затова го харесвам, няма конкретни три неща.

Трудно ми е да се примиря с досегашното безхаберно управление на "Северен“, което го превърна мръсен, западащ и отблъскващ район.

- Защо хората да гласуват за вас?

- Гласувайте за мен за кмет на район "Северен“ с бюлетина № 1 , за да се превърне района ни в по-чист, по-зелен и по-привлекателен за живеене!

Мартин Стойчев е кандидат за кмет на район "Северен" и за общински съветник от коалиция "БСП за България" - бюлетина № 1, лична преференция 112.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).