Мащабни проекти за пловдивските пътища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:32 / 08.09.2005
915
Съгласно решение на ОбС от юли т.г. се приема Наредба за приемане и обсъждане на проекти, предстоящи да бъдат финансирани при поемане на дългосрочен общински дълг. Местната администрация продължава работата си по Програмата за финансиране към Проекта за управление на публичната техническа инфраструктура (т.нар. Американски проект). В тази връзка екипът на гл. инж. Дафов изготви Предложение за финансиране в две части - до 25 млн.лв. (за всяка част), което описва нови обекти, съгласувани с районните администрации и съответстващи на “Американския проект”. От понеделник (12 септември) предложението ще бъде на сайта на Общината (www.plovdiv.bg), за да имат възможност гражданите да се запознаят с него, да дадат своите предложения и препоръки. Предложението е изпратено и на всички политически групи в ОбС, то ще бъде публикувано също в местната преса.

Предложението съдържа изграждане на поне десет нови пътни обекта (пътни артерии, транспортна връзка за директно включване на пътя от Карлово в ул. “Победа” при жп-гара Филипово, допълнителен комуникационен възел на Карловския надлез, дублиращото мостово съоръжение на моста на Герджика). В предложението са включени също ок.250 улици и тротоари в целия град за основен ремонт и преасфалтиране (като напр. Асеновградския надлез, бул. “6-ти септември”, ул. “Петко Д.Петков” и ул.”Богомил” (където старият паваж, неотговарящ вече на големия трафик, ще бъде заменен с асфалт). Целта на екипа е при евентуално финансиране, обектите, включени в предложенията, да могат да бъдат изпълнени в рамките на 2 до 3 години.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).