Масови кражби на кофи за смет в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:26 / 27.07.2006
953
По десетина сигнала за изчезнали кофи за смет и искания за нови идват всеки ден в кметството на район “Западен”. Това съобщи секретарят на администрацията Васил Згуров. През последните седмици са заявени над 100 нови съда за отпадъци тип “кука”, в целия Пловдив няма толкова подменени контейнери, колкото в кварталите “Прослав” и “Коматево”, поясни той.

Предполага се, че кофите за смет се крадат, за да се съхранява в тях зърно и друга селскостопанска продукция. За това говори и фактът, че най-много са липсите в двата квартала, край които има ниви и градини. Част от контейнерите се повреждат бързо и изгниват, защото в тях се хвърляли растителни отпадъци от преработка на плодове и зеленчуци за консерви, вино и ракия.

Липсата на съдове за боклук създава конфликти с гражданите, а ние влизаме в безсмислена кореспонденция, за да отговаряме на многобройните жалби, каза Васил Згуров. От набезите на крадците е ощетена и комуналната фирма “Еко глобал”, която обслужва район “Западен”, защото трябва да доставя повече кофи, отколкото е длъжна по договор, добави той.

Затова районното кметство предлага “куките” да се подменят с контейнери тип “бобър”. Те са с по-голям обем и се полага по 1 на 9 домакинства, вместо на 3, както е при другите. Това ще затрудни гражданите, защото ще трябва да ходят по-далеч да хвърлят боклука си, но няма друга възможност да се спрат кражбите, поясни Згуров.



Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).