ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Медици готвят протести за заплати и собственост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 16.11.2006Коментари (5)1225
За увеличение на възнагражденията на служителите с висше образование и квалификация от следващата година ще настояват от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ в Пловдив. Това съобщи лидерът на организацията д-р Росица Попова.

С декларации до министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски, министъра на финансите Пламен Орешарски и председателя на парламентарната комисия по социална политика Хасан Адемов, се призовава да бъдат завишени заплатите на медицинските сестри и служителите в здравните заведения на общинска и държавна издръжка. В случай, че не бъдат удовлетворени исканията им ще се предприемат ефективни стачни действия.

Доктор Росица Петкова съобщи, че в момента Прокуратурата извършва проверка във връзка с искането на Федерацията на синдикатите в здравеопазването за обявяване за нищожно решението на областната администрация от 2002 г. за конфискация на Дома на здравните работници в Пловдив. Тя поясни, че дотогава не могат да бъдат извършвани сделки с това имущество и насрочения за 11 декември от областната администрация търг за неговата продажба е незаконен. Синдикалистите са готови на стачни действия за защита на своята собственост. Информацията е на Дарик радио.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.11.2006 г.
0
 
 
Д-р Ганев аз те познавам,ти си готов да дадеш 10лв.бакшиш на сервитьорката за да да я щипнеш по задника,а не на доктора ,който се грижи за тебе.а ако това ще те направи по-спокоен в целият свят получава доста добри пари.а и в българия преди комунизма.само ,че ти предпочиташ действително да даваш парите си на ниско образовани бакали.между другото един лекар за да получи специалност дава от 50 до 100 000 лв. и през това време живее мизерно/вкл. и следването/.така ,че не се притеснявай парите ,които вземат сегашните специалисти отиват за връщане на много дългове.или може би ти си комунистически специаист.....е те не даваха пари
Aнонимен
на 16.11.2006 г.
0
 
 
Абсолютно сам сагласна!!!!Джипитата са най-ниско квалифицираните лекари а цялата система се върти около тях и взимат най-много пари.А какво да кажем за спяциялистите с две и дори три специалности???
Aнонимен
на 16.11.2006 г.
0
 
 
Направят ли големи заплатите им ще спре плащането на ръка. Ще имат стимул хората да работят по-добре, което е добре и за нас. А най-много заслужават тези с тесните специалности. Те най много са учили и прастикували. А за всеки трябва да се въведи изискване поне вътрешни да имат специалност защото всички виждаме грешките на джипитата. А те най-много пари взимат, което не е справедливо. Айде помислети за това.
Д-р Ганев
на 16.11.2006 г.
0
 
 
Както казва народа-едно куче като се научи да яде го..а,не можеш да го спреш!Така,че увеличение на заплатата е само влошаване на положението,излишно хвърлени пари!Необходима е системова промяна в здравеопазването и жесток контрол на всички нива,а при лекарите отнемане право за упражняване на професията при рушвет!!!Доктора не трябва да вижда пара на ръка,защото вече не е ДОКТОР,а бакалин!!!
Aнонимен
на 16.11.2006 г.
0
 
 
Докато не се увеличат многократно заплатите на лекарите не може да се очаква да намалее корупцията или да се очаква койзнае какво обслужване и отношение!!!!Просто гражданите трябжа да запомнят веднъж за винаги че здравето струва пари!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: