Медицински екипи ще се отзовават заедно с огнеборците на тел. 160

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:51 / 14.12.2004
685
10 милиона лева ще бъдат отпуснати по програма ФАР за оборудване с техника на огнеборци в страната. Това съобщи в Пловдив заместник - началникът на Национална служба Пожарна и аварийна безопастност, полковник Никола Николов. Той бе в града за годишния анализ на местната противопожарна служба.
Работата е голяма по обем и въпреки че в Пловдив огнеборците се справят отлично, липсата на техника е сериозен проблем, заяви подполковник Никола Николов. Той обясни, че предстои стартът и на втори проект за оборудване на противопожарните служби, координиран лично от министъра на вътрешните работи Георги Петканов.
До края на 2005-та година ще бъде изграден и спешният национален телефонен пост 112, добави подполковник Никола Николов.
През изтичащата година пловдивските огнеборци са се включили в гасенето на над 600 пожара. Най-много произшествия са станали в жилища в града. 6-тима души са загинали. По този повод началникът на пловдивската служба полковник Румен Димчев заяви, че статистиката е тревожна, а все повече възрастни и самотни хора стават жертва на пожари. Полковник Димчев добави, че скоро към огнеборците ще се включва и медицински екип за оказване на първа помощ. Информацията е на телевизия "Евроком".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).