Медицински университет награди отличили се млади изследователи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:27 / 30.10.2007
1669
В навечерието на празника на Деня на будителите на 30. 10. 2007 от 10.30 часа в ІІІ-та аудитория в Медицински университет Пловдив се проведено тържество по отбелязването на празника и провеждането на "Дни на медицинската наука".

Висшето медицинско училище награди за цялостен принос в научно-изследователската дейност директорът Блага Кирова и колективът на Библиотечно-информационния център на Университета. Библиотеката на Медицинския Университет - Пловдив е утвърдена като една от най-богатите сред сродните медицински университетски библиотеки в страната.

На официалното тържество ректорът на университета доц. д-р Георги Паскалев връчи наградите от ежегодния конкурс "Наука и младост", провеждан сред докторантите, студентите и специализантите. Конкурсът е за научни разработки с експериментално-приложен характер в областта на медицината, стоматологията, фармацията и здравните грижи. Провежда се за трети път, организиран от университетското младежко научно дружество "Асклепий" и под егидата на Ректора.

Тържественият ден ще завърши с Интердисциплинарен колегиум на тема "Имунологични предизвикателства в медицината", в който лектори от МУ-Пловдив и Националния център по заразно-паразитни болести, София ще представят своите достижения и резултати в областта на медицинската имунология.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).