Медиците в Пловдив няма да стачкуват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:11 / 03.04.2006
722
Медиците от болниците в Пловдив няма да протестират и стачкуват, нито ще изразяват по друг начин недоволството си от финансовата реформа в сектора, който доведе до редукция на месечните им възнаграждения. При подписването на колективния трудов договор от Подкрепа анонсираха вълна от протести в цялата страна, но в Пловдив регионалната им организация се разграничи от тези намерения. Председателят на Медицинския синдикат Ганка Янева обясни, че работещите са обезверени и не очакват положително развитие на въпроса.

Управителният съвет на Лекарския съюз в Пловдив също отказа да организира протести. Заместник-председателят д-р Кирил Еленски коментира, че улични изяви не биха донесли успех за разлика от разискванията на експертно ниво. Още през тази седмица съюзът събира ангажираните институции на форум по финансирането на болничната помощ. Пловдивските медици от структурите на Подкрепа също не приемат идеята за митинги и шествия, съобщи председателят Ганка Янева след бързо допитване до членовете. Те са разколебани от изказване на здравния министър, че няма да има корекции в бюджета преди месец юли. На национално ниво Подкрепа подписа новия колективен договор, но медицинският синдикат в конфедерацията критикува утвърдените минимални заплати като изключително ниски. Рамката предвижда 480 лева за директор в държавните болници, 330 лв – за завеждащите отделения, 300 лева за старшите лекари, 280 - за специалистите. В многопрофилните болници минимумът на завеждащите отделения е 480 лв., на старшите лекари - 400 лв., за средните медицински кадри - 270 лв. Информацията е на ТВ Евроком.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).