ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Меглена Кунева и Пал Чаки откриха в Пловдив кампанията ''Европа: предай нататък!''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 18.01.2005Коментари (0)1739
“Осемдесет и четири процента от словаците заявяват в края на миналата година, че са щастливи от присъединяването на страната им към ЕС”, заяви в Пловдив словашкият министър по европейските въпроси, правата на човека и малцинствата Пал Чаки, който е в България като специален гост на министър Меглена Кунева.
“Гледам на България като на член на ЕС”, каза още словашкият вицепремиер. Той сподели опита на своята страна в усвояването на предприсъединителните и структурните фондове, в съдебната и данъчната реформа, чрез които страната му реално се е подготвила за безпроблемни първи години за членство в ЕС.
Като гост на министър Кунева, Пал Чаки участва в срещи, посветени на проблемите на малцинствата, с представители на бизнеса, с ученици от пловдивските гимназии и с неправителствени организации. С тези срещи в Пловдив стартира информационната кампания “Европа: предай нататък!” под патронажа на министър Кунева.
Кметът Иван Чомаков и областният управител Гьока Хаджипетров заявиха на пресконференция, че ще бъдат активни партньори на кампанията.
Към нея вече се присъедини и Пловдивският панаир, съобщи пресцентърът на МВнР.
В двете години, които остават до приемането ни в Европейския съюз, трябва да се научим да се държим като европейци, заяви в Пловдив министърът по европейските въпроси Меглена Кунева, цитирана от телевизия "Евроком". Тя и словашкият й колега Пал Чаки участваха в поредица информационни срещи от правителствената кампания “Европа – предай нататък”. България ще влезе в общността без шок и инфлация, ако следва модела на Словакия, увери на свой ред Пал Чаки.
Не искаме да изнасяме лекции, а да отговаряме на въпроси, заяви на срещата с малкия и среден бизнес министър Кунева. Там бяха поканени 950 фирми, а присъстваха само една десета от тях. Г-жа Кунева натовари общинската и областната власт да събират всякакви запитвания относно присъединяването, за да може по тях да се организират и работни срещи. Преди дискусията министър Кунева заяви, че информираното встъпване в Европейския съюз е единствения начин да се избегне шокът и инфлацията.
Словакия влезе в Европейския съюз без шок и с 3-процентна инфлация. Министър Кунева увери, че и ние можем да повторим този успех, стига да възприемем спецификата на Европа.
Само 15% от фирмите в Пловдив и региона смятат, че са много добре запознати с изискванията, които има Европейския Съюз в техния бранш, 42% изобщо не знаят какви промени ще претърпи техния сектор през 2007г. Данните от проучване сред пловдивския бизнес цитира депутатът от НДСВ Нина Радева на среща в Пловдив, част от информационната кампания "Европа, предай нататък". В същото време, според анкетата, едва 12% от пловдивските фирми смятат, че няма да имат достъп до европейските пазари след 2007г., предаде радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (617) 54%
Не (418) 37%
Не мога да преценя (98) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: