ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" Пловдив 2013
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 17.04.2013Коментари (0)1949
©
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Съвсем скоро - през юни 2013, ще се честват 10 години от създаването на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", чието тазгодишно издание се очертава да е още по-мащабно и забележително. 

Паралелно с новата великденска сесия разнообразни курсове по френски език вече тече и трескава подготовка за юбилейното издание на "Златен ключ" - 2013, организиран ежегодно през месец юни от Почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив. Международният фестивал за франкфонска песен "Златен ключ" Пловдив допринася за вписването на Алианс Франсез в международната мрежа от франкофонски фестивали и по този начин помага за популяризирането и добрата реклама на Пловдив и България по света. Община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това мащабно събитие.

Както по традиция, ще вземат участие изпълнители от няколко държави, лауреати от франкофонските фестивали в Европа и победителите от предходните издания на Пловдивския фестивал. 
 
А само преди няколко дни Теодора Ташкова - ученичка във ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери" и лауреат на деветото издание на Фестивала "Златен ключ" Пловдив 2012, се завърна от Холандия, където блестящо представи България на Фестивала за франкофонска песен в Амстердам. Тя впечатли не само с вокалните си възможности, но и с изключително атрактивно сценично представяне. 

С невероятните си изпълнения на песни от репертоара на Патрисия Каас, Теодора завладя сърцата на холандската публика и успешно защити името на града ни в страната на лалетата. Най-старият европейски фестивал - този на Холандия, ще бъде представен в Пловдив от лауреатката Сара Дхонт - талантлива и млада холандска изпълнителка с изключителен чар и харизма.

За да стане Фестивалът още по-запомнящ се и се разшири сътрудничеството между България и Франция, в рамките на фестивалната седмица се предвижда и провеждане на бизнес форум с френски инвеститори. От 24 до 29 юни ще се състои и проявата "Франция подава ръка на Пловдив" - изложба - представяне на типични френски продукти и ноу-хау, демонстрации, тестване и други френски атракции на централния пловдивски площад "Стефан Стамболов". 

С всички тези прояви Почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив цели да направи по-голяма комуникация и реклама за Пловдив, с което да подкрепи и промотира кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Подготовката на това мащабно събитие, каквото е Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", върви паралелно и с всички останали дейности на Алианс Франсез Пловдив. Вече започнаха и успешно регулярно се провеждат информационните сеанси с Министерството на имиграционните власти на Квебек, Канада за всички желаещи да изучават френски език в Алианс Франсез. Това е една своеобразна иновация, тъй като те се осъществяват директно с Монреал чрез онлайн платформа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: