Международен конгрес за енергийна ефективност ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:49 / 07.04.2005
984
От 13 до 15 април в Пловдив ще се проведе Международен конгрес и избожба за енергийна ефективност и въобновяеми енергийни източници в индустрията и строителството. Събитието ще премине под егидата на Министерствата на икономиката, на регионалното развитие и благоустройството, на енергетиката и енергийните ресурси и на околната среда и водите, на Агенцията по енергийна ефективност, на Община Пловдив, на UNEP/SEFI Инициатива за финансиране на устойчива енергия и не на последно място на Д-р Херман Шеер, който е президент на Световния Съвет за Възобновяема Енергия (WCRE). Срещата и изложбата ще се проведат в Конгресния център на Панаирен град Пловдив.
Целта, която си поставят организаторите ViaExpo, е да се запознае бизнеса, представителите на общинските и правителствените власти с европейската и българската политика и добри практики по отношение на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници, с нови технологии и съоръжения, които намаляват консумацията на енергия, както и с различните форми за финансиране на такива проекти в индустрията и строителството.
Интерес за участие във Форума са проявили фирми от 34 държави (като Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Полша, Русия, Франция, Швеция, Швейцария, Холандия и много други). Браншовете, чиито представители проявяват най-голяма активност, са енергетика, екология, строителство, производители и търговци на машини и съоръжения, комуникации, автоматизация, банки и финансови институции, проектиране, както и държавни институции и много неправителствени организации.
Организатор: Виа Експо ЕООД

Още по темата:
  • Зам.-министър Димитър Ивановски ще участва в Международният конгрес по енергийна ефективност
  • Как да плащаме по-малко за ток ще говорят на започващата днес конференция в панаира в Пловдив
  • Промени в законите ще насърчават малкия и среден бизнес към по-висока енергийна ефективност
  • Продължава Международната конференция по енергийна ефективност
  • С доста въпросителни приключи Конгресът за енергийна ефективност в Пловдив.

  • Виж коментарите (0)
    Още новини от Новини от Пловдив:
    Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
    Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
    Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
    Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
    В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
    В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


    Виж още:


    За връзка с нас:
    тел.: 0700 45 024
    novini@plovdiv24.bg

    Екип

    ©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
    Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).