Международни търговски вериги влизат за първи път в у нас с обекти в Ритейл Парк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:40 / 04.03.2009
1914
Две водещи международни вериги стъпват за първи път в България с обекти в Ритейл Парк Пловдив. Това се немските компании Deichmann - най-голямата верига за търговия с обувки в Европа и dm, специализирана в дрогерийните стоки и специализираните хранителни продукти. В парка влизат Euroland, както и Вис Виталис - специализирана в детските стоки Новите магазини ще отворят врати на 14 март 2009 г., когато е официалното откриване на първия у нас търговски парк - Ритейл Парк Пловдив.

Обектите в мащабния проект Ритейл Парк Пловдив започнаха поетапно да отварят врати в началото на миналата година, когато за първи път у нас стъпи хипермаркетът bauMax, разположен в една от сградите на парка. Целият комплекс е построен на терен от 42 650 кв. м., на бул. „Менделеев" 2 Б („Асеновградско шосе") и обединява две сгради с разгърната застроена площ от 26 400 кв.м. и паркинг за 450 автомобила. Инвеститор е Лендмарк, а размерът на инвестицията надхвърля 21 милиона евро.

Магазини в парка имат популярната гръцка компания за производство и търговия с облекла и обувки Sprider, най-голямата компания за търговия със спортни стоки на българския пазар Sport Depot; водещата българска верига магазини за битова електроника, офис оборудване и телекомуникационни продукти Техномаркет.

За първи път в Пловдив свой обект в търговския парк откри водещата верига за търговия с хранителни стоки Пикадили, а в скоро време ще стъпи популярната верига заведения за бързо хранене Happy Bar&Grill. Шоу-рум отваря Martineli - една от най-известните и наложени в страната търговски марки за комплексно обзавеждане.

Празничната програма за откриването на Ритейл Парк Пловдив на 14 март включва голям концерт на Анелия на открита сцена в парка от 13 часа. Очаква се кметът на Пловдив Славчо Атанасов да пререже лентата на новия търговски комплекс, който се нарежда сред най-големите инвестиции в пловдивската икономика. За деня на откриването, магазините в Ритейл Парка са подготвили специални промоции, както и голямо разнообразие от стоки на атрактивни цени.

Чрез Ритейл Парк Пловдив за първи път у нас навлезе наложилият се международен формат на търговските паркове. Отличителна характеристика е големината на търговските площи и възможността за семейно пазаруване - в Ритейл Парк Пловдив могат да се намерят всички необходими стоки за дома, дрехи, спортни стоки и храна на достъпни цени. Огромният паркинг и лесен достъп също са преимущества на комплекса, който вече се радва на голям интерес от страна на пловдивчани. Над 700 000 души от Пловдив, Асеновград и Пазарджик са потенциалните клиенти на търговския парк.
Първата сграда, с наемател bauMax, е с площ 13 300 кв.м., а втората сграда предоставя 13 100 кв.м РЗП, като включва общо 8 магазина с площ от 600 до 2 200 кв. м., ресторант с площ 850 кв. м. и супермаркет с площ 2 000 кв.м. Сградите са на две нива с просторно обемно пространство, стъклени асансьори и ескалатори в големите магазини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).