Министър Румен Петков награди трима младежи, спасили момиче от изнасилване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:52 / 06.06.2006
1231
Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди с грамота - плакет на МВР две момчета и едно момиче, които на7 май в Пловдив спасиха от изнасилване 19-годишно момиче, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Наградените са: 20-годишните Коста Ръждев, Калин Тодоров и Мария Андонова.

“Благодаря им от сърце, защото това е начинът да покажем на себе си, на обществото и държавата, че ние, гражданите, сме заедно срещу престъпността ”, заяви министър Петков. Той посочи още, че направеното от тримата младежи е ярък пример за възможността органите на МВР да работят за сигурността на отделните граждани и обществото, за същите граждани, за чиято сигурност се грижат.

“Това, което направиха, е израз на доблест, на човешка сила и на това солидарно мислене, което ни кара да сме по-сигурни, когато сме със съзнанието, че сме общност, граждани на държава, която иска спокойствие и сигурност”, заяви още вътрешния министър.
Коста Ръждев благодари на министъра и посочи, че тримата са направили това, което би трябвало да направи всеки един гражданин в такава ситуация, а именно - да помогне на човек в беда.

След официалната церемония по награждаването, която се проведе в сградата на вътрешното ведомство, Калин Тодоров разказа пред журналисти, че на 6 срещу 7 май тримата са отишли на дискотека. На връщане те са видели в център на Пловдив мъж да изнасилва момиче. Те са го подгонили, като по думите на Тодоров, не са се замислили че може да е въоръжен или да ги нападне.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).