Митрополит Николай отслужи заупокойна света литургия и панихида в катедралата "Успение на Пресвета Богородица"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:38 / 13.10.2007
1228
Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи в пловдивската катедрала "Успение на Пресвета Богородица" заупокойна света литургия и панихида в памет на починалия преди година негов предшественик митрополит Арсений. Вечерта от 18 часа той ще оглави празничната вечерня, а утре сутринта, когато Светата Православна църква чества Св. Преподобна Петка Търновска /Петковден/ и Божестваната Света литургия за празника в пловдивския храм "Св. Преподобна Петка".

В София, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, в храм "Света Петка-Стара", днес от 18.00часа тържествена вечерня ще отслужи Негово преосвещенство Стобийски епископ Наум, главен секретар на Св. Синод. В неделя в същия храм от 9 часа епископ Наум ще оглави Божествена Света Литургия.
На Петковден в гр.Петрич, в тамошния храм "Св. Петка" Божествена Света Литургия ще отслужи Негово високопреосвещенство неврокопският митрополит Натанаил.



Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).