Митрополит Николай ще отслужи молебен за болните от редки болести

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 15.08.2013
1350
Молебен за здраве, благословение и изцеление на всички, които страдат от редки заболявания, ще отслужи Пловдивският митрополит Николай днес, в деня на празника Успение Богородично.

Службата е след разговор на пловдивския владика с представители на Кампанията "Муковисцидоза - да добавим живот", в който той научи за усилията на пациентите и на родителите на болни деца те да получат адекватно лечение и грижа.

В знак на подкрепа на хората с редки болести в Катедралния храм "Света Богородица" в Пловдив Архиереят ще отправи специална молитва към Света Богородица, която майчински се застъпва пред Бога за всички страдащи и боледуващи.

Молебенът ще започне в 11 часа - веднага след празничната Света литургия.

"За нас е огромна чест и ние благодарим на пловдивския митрополит Николай за съпричастието. Знаем, че вървим по труден път, но сме решени да преодолеем препятствията и да отстоим правото на болните да имат адекватно лечение и по-качествен живот" - коментира в аванс председателят на Асоциация Муковисцидоза Светлана Атанасова.

Кампанията "Муковисцидоза - да добавим живот" кани родителите на деца, болни от редки болести, които имат възможност - да се присъединят към молебена в Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).