Младите не се грижат за здравето си, констатираха от УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:21 / 03.10.2012
2481
Тревожна е статистиката, която се наблюдава при младите хора между 20 и 40 години, при които се откриват сърдечни проблеми. Това заяви д-р Людмила Владимирова-Китова главният асистент в Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Свети Георги". 

"Около 40 души са преминали през кабинета за кардио прегледи на 29 септември, когато се проведе кампания за безплатни прегледи на сърцето, съобщи д-р Китова. За съжаление на по-голямата част от хората са открити сърдечни проблеми, като трима души са хоспитализирани още същия ден", каза тя и добави, че днес са приети още 6. 

"Тревожен е фактът, че много от младите хора не обръщат внимание на здравето си и се преглеждат, само по време на такива кампании", коментира д-р Китова. 

По думите й най-честите причини за заболяванията при младите хора са стреса, затлъстяването и тютюнопушенето. Безплатни прегледи за сърце ще се провеждат в кабинет 11 всяка сряда от 10 до 12 часа.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).