Модернизират кучкарника, Пловдив изнася челен опит в другите общини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:20 / 21.05.2009
1924
Сегашният приют за бездомни кучета от 1 юли ще стане общинско предприятие със собствена сметка и приходи, ако общинските съветници приемат на сесията си следващия четвъртък предложението на заместник-кмета Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Много от общините, които не са решили проблема си със скитащите кучета - сред тях например са Пазарджик, Велинград и Хисар, търсят за помощ нашите екипи. Със заплащането за извършената услуга ще може да се финансира  обслужването на Пловдив, което досега ставаше с около 100 хиляди лева от бюджета", обясни Константинов на пресконференция.

С преструктурирането на приюта в предприятие щатът му ще нарасне от 14 на 16 души. Сегашният кучкарник ще трябва сериозно да се модернизира, за да се приведе в крак с новите законови изисквания, които според Константинов били толкова високи, че едва ли не парно трябвало да се инсталира. С 5 декара ще се разшири приютът. Теренът е в съседство и е собственост на МВР. Водят се преговори вътрешното министерство да го размени с общината за други места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).