ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Моника Панайотова и Стефан Шилев от ГЕРБ се срещнаха със студенти и граждани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 28.05.2009Коментари (0)2051
©
Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ Моника Панайотова и Стефан Шилев се срещнаха със студенти и преподаватели в Пловдив. Най-младият кандидат за член на Европейския парламент от ГЕРБ Моника Панайотова разговаря с присъстващите за бъдещето на Европейския съюз и за приоритетите в работата на евродепутатите. Във външно-политически план ГЕРБ ще работи за приемането на Лисабонския договор. Именно Лисабонския договор тя посочи като първо предизвикателство пред страните от региона, на второ място - икономическата криза, на трето - двустранните отношения със страни членки на ЕС. ГЕРБ отстоява политиката на добросъседство, посочи Моника Панайотова и припомни организираната от ГЕРБ среща на всички сестрински партии от ЕНП от региона, на която бе приета декларация за преодоляване на негативните стереотипи. Силни Балкани е равно на силна Европа, заяви най-младият кандидат от листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент Моника Панайотова, която е и председател на МГЕРБ. Като председател на младежката организация на ГЕРБ споделям мнението, че бъдещето е в ръцете на младите, но не трябва да бъде прекъсвана връзката с нашите родители, защото е нужна приемственост, допълни тя.

Младите - това са хората, които движат икономиката на всяка една страна. Тяхното желание за просперитет, инициативност и стремеж движат цялата икономика, заяви от своя страна д-р Стефан Шилев, който е главен асистент в Аграрния университет в Пловдив. ГЕРБ се застъпва за това всеки млад човек да приеме своите права и задължения като гражданин на Европа. Кандидатът за евродепутат говори за проблемите пред висшето образование в страната, липсата на достатъчно средства, липсата на конкуренция между преподавателите, процедурата по присъждането на научните степени и звания. Според Стефан Шилев е нужна по-голяма автономия на висшите учебни заведения, стимулиране на преподавателите и прилагане на научните им постижения. В този период на криза са необходими данъчни облекчения за бизнеса, който инвестира в обучението.

Двамата кандидати подчертаха важността на Болонския процес - създаването на единна студентска зона в Европа. В ГЕРБ се стараем да присъстват три неща - интелектуалният потенциал, политическа воля и всичко това да става с подкрепата на гражданите, подчерта Моника Панайотова.

Със съдействието на областния координатор на ГЕРБ Пловдив, Иван Тотев, Моника Панайотова реализира спонтанна инициатива в знак на солидарност към завършващо момиче от социално слабо семейство. Дадена й бе възможност по неин вкус и предпочитание да избере като подарък от ГЕРБ облекло за старт в живота след абитуриентската й вечер. С окуражителни думи и обещание за последващо съдействие, те и пожелаха успехи в кандидат студентската й кампания.
По-късно през деня двамата кандидати за член на ЕП от ГЕРБ се срещнаха с пловдивчани в центъра на града. "Да докажем, че България може да участва пълноценно в дневния ред на Европа", написа Моника Панайотова в бялата книга. "Да докажем, че България може да бъде по-добро място за живеене" - бе посланието на д-р Стефан Шилев. Много пловдивчани също написаха това, което вярват, че България може.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: