Моника Панайотова и Стефан Шилев от ГЕРБ се срещнаха със студенти и граждани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 28.05.2009
2054
Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ Моника Панайотова и Стефан Шилев се срещнаха със студенти и преподаватели в Пловдив. Най-младият кандидат за член на Европейския парламент от ГЕРБ Моника Панайотова разговаря с присъстващите за бъдещето на Европейския съюз и за приоритетите в работата на евродепутатите. Във външно-политически план ГЕРБ ще работи за приемането на Лисабонския договор. Именно Лисабонския договор тя посочи като първо предизвикателство пред страните от региона, на второ място - икономическата криза, на трето - двустранните отношения със страни членки на ЕС. ГЕРБ отстоява политиката на добросъседство, посочи Моника Панайотова и припомни организираната от ГЕРБ среща на всички сестрински партии от ЕНП от региона, на която бе приета декларация за преодоляване на негативните стереотипи. Силни Балкани е равно на силна Европа, заяви най-младият кандидат от листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент Моника Панайотова, която е и председател на МГЕРБ. Като председател на младежката организация на ГЕРБ споделям мнението, че бъдещето е в ръцете на младите, но не трябва да бъде прекъсвана връзката с нашите родители, защото е нужна приемственост, допълни тя.

Младите - това са хората, които движат икономиката на всяка една страна. Тяхното желание за просперитет, инициативност и стремеж движат цялата икономика, заяви от своя страна д-р Стефан Шилев, който е главен асистент в Аграрния университет в Пловдив. ГЕРБ се застъпва за това всеки млад човек да приеме своите права и задължения като гражданин на Европа. Кандидатът за евродепутат говори за проблемите пред висшето образование в страната, липсата на достатъчно средства, липсата на конкуренция между преподавателите, процедурата по присъждането на научните степени и звания. Според Стефан Шилев е нужна по-голяма автономия на висшите учебни заведения, стимулиране на преподавателите и прилагане на научните им постижения. В този период на криза са необходими данъчни облекчения за бизнеса, който инвестира в обучението.

Двамата кандидати подчертаха важността на Болонския процес - създаването на единна студентска зона в Европа. В ГЕРБ се стараем да присъстват три неща - интелектуалният потенциал, политическа воля и всичко това да става с подкрепата на гражданите, подчерта Моника Панайотова.

Със съдействието на областния координатор на ГЕРБ Пловдив, Иван Тотев, Моника Панайотова реализира спонтанна инициатива в знак на солидарност към завършващо момиче от социално слабо семейство. Дадена й бе възможност по неин вкус и предпочитание да избере като подарък от ГЕРБ облекло за старт в живота след абитуриентската й вечер. С окуражителни думи и обещание за последващо съдействие, те и пожелаха успехи в кандидат студентската й кампания.
По-късно през деня двамата кандидати за член на ЕП от ГЕРБ се срещнаха с пловдивчани в центъра на града. "Да докажем, че България може да участва пълноценно в дневния ред на Европа", написа Моника Панайотова в бялата книга. "Да докажем, че България може да бъде по-добро място за живеене" - бе посланието на д-р Стефан Шилев. Много пловдивчани също написаха това, което вярват, че България може.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).