Монтират топломери с ЕГН-та за по лев на месец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:07 / 28.05.2009
1705
Нов метод на дистанционно отчитане на топломери и водомери демонстрираха днес пред жилищен блок на улица „Ген. Данаил Николаев" в Пловдив. Сградата е единствената в града, снабдена с уреди, излъчващи радиосигнал за консумираната от домакинството топлоенергия. Те са били монтирани от фирмата за дялово разпределение „Техем" през месец ноември миналата година. Всеки един има собствен код и е изключено да се допусне объркване при отчитането на абонатите, категоричен е търговският директор на топлинния счетоводител Александър Райчев.

Основното предимство на устройствата е, че позволяват дистанционно замерване, дори когато собственикът на жилището не е в дома си. Така ще се избегне начисляването на максимална мощност на домакинствата, които не са осигурили достъп на служителите, за да отчетат топломерите и водомерите, обясниха от фирмата за дялово разпределение. За разлика от стандартната методика за замерване - с изравнителни сметки в началото и края на отоплителния сезон, с тази система консумацията ще се проследява ежемесечно.

Животът на батерията е минимум 10 години, а цената е с около 10 лева по-висока от тази на използваните в момента стандартни уреди. От фирмата предлагат и вариант за наемане на радиоустройствата, като за един брой месечната такса е 1 лев. От фирмата обясниха, че при сключване на договор за наем той се плаща и в месеците, когато не работят радиаторите или за 10-годишния период съответният абонат ще заплати 120 лева само за един уред, което прави еднократното му купуване много по-изгодно за абонатите.

За радиоводомерите цената е по-висока - 65 лева на уред за 10 години експлоатация, а наемът е 2 лева на месец.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).