Мръсотия и дупки при строеж на жилищен комплекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 02.10.2008
2889
Невъобразима мръсотия съпътства строежа на комплекса "Райски кът - 2" от фирма "Стройколукс" в район "Южен", сигнализира читател на Plovdiv24.bg. При проверка на случая се оказа, че фирмата има съставен акт за неподдържане чистотата на обекта си. "Ще бъде разпоредена незабавна проверка от специалистите на отдел "Екология", която своевременно ще огласи състоянието на строителната площадка, обясни заместник-кметът на "Южен" Пламен Начев. "Готови сме с всички сили да се борим и разчитаме на будната гражданска съвест, за да получаваме информация за нередностите в района", каза районният кмет Александър Колев. Начев също изрази готовност да съставят актове и да настояват за спазване на правилата, но призна, че санкциите са прекалено малки, за да стреснат една голяма строителна фирма.

Тежките машини, обслужващи обекта, са отворили огромна дупка на пътя, която ще бъде ремонтирана от район "Южен" за сметка на фирмата, каза още Пламен Начев.

От фирмата строител на комплекса се свързаха с нас и обясниха, че никакви актове не са достигали до тях и най-вероятно става въпрос за фирма, строяща в непосредствена близост, която не спазва чистота на обекта си. Управителят на "Стройколукс" опроверга и информацията на Пламен Начев, че огромната дупка пред строежите, е от техните камиони. Според него, маршрутът на съседната фирма минава оттам, а не на "Стройколукс".

Очаквайте допълнителна информация по случая само в Plovdiv24.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
02.10.2009 Мръсотията около строеж в "Южен" над година трови живота на съседи
03.10.2008 Еколозите на район "Южен": Фирма "Стройколукс" е изрядна
03.10.2008 Еколози от "Южен" нищят кой замърсява при строеж на луксозна кооперация
02.10.2008 От "Стройколукс" отрекоха, че замърсяват района около строежа си
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).