Мъж и възрастна жена станаха жертва на телефонни измами в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:54 / 27.05.2010
3152
Около 12.30 часа вчера непознат, представил се за адвокат, се обадил на 51-годишен пловдивчанин и съобщил, че синът му е прегазил с колата си дете. Мнимият адвокат поискал 25 000 лева, за да спаси сина му от затвора. Пловдивчанинът обяснил, че не може да даде цялата сума, а по-малка. След уговорка пред входа на дома си той предал 9000 лева на непознат мъж на видима възраст около 25 години. Работата по случая продължават служители от Първо РУП.

Вчера във Второ РУП е била получена жалба от 85-годишна жена. В нея тя обяснила, че ден преди това по телефона получила обаждане от непознат мъж. Той казал, че племенницата й при пътен инцидент е убила мъж. За да й се помогне, лелята трябвало да събере бързо пари.

Пенсионерката имала 2150 лева и по предварителна уговорка предала сумата пред входа на жилището си на непознат, който пристигнал с велосипед и се представил за сина на прокурора по случая.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).