Мъж се изправя пред съда заради убийство на ул. "Младежка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:58 / 04.11.2013
2246
Наемател, който пребил до смърт бившия си хазяин, ще се изправи пред Окръжния съд в Пловдив. Зверството потресе миналата година тихия квартал край ул. "Младежка", където възрастният Самуил Лазаров отдавал квартира под наем. Извършителят Георги Георгиев е заловен ден след убийството, след като първо избягал, а после се върнал да провери дали полицията разследва престъплението. Георгиев живеел в таванска стаичка над апартамента на дядото, но след като спрял да си плаща задълженията, Лазаров подал жалба в полицията и Георги си тръгнал. 

Мъжът обаче бил изгонен и от следващата си квартира и решил да навести бившия си хазяин Самуил. Поискал от него отново да наеме таванската стаичка и пари назаем. Дядото му заявил, че ще си помисли, и Георги си тръгнал. Няколко дни по-късно обаче се върнал, защото знаел, че дядото тъкмо е взел пенсия. Взел със себе си и дървена бухалка. 

Когато получил категоричен отказ да наеме отново таванската стая, извадил оръжието си и започнал да налага по лицето и ръцете дядото. Въпреки тежките рани по главата Самуил Лазаров все още дишал. За да го доубие, извършителят започнал да го души. Делото срещу него предстои да бъде насрочено в окръжния съд, а по повдигнатите му обвинения Георгиев е заплашен от затвор от 15 до 20 години, до живот или до живот без право на замяна.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).