Музикално събитие ще оживи културния живот в Пловдив преди Рождество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:23 / 10.12.2013
1861
Едно музикално събитие ще оживи културния живот в Пловдив пред Рождество 2013. Този концерт е част от благотворителните дейности в полза на децата с неравностойно социално положение на територията на Община Пловдив.

През 2012 г. младата изпълнителка на флейта Камий Гено за втора година прекарва дните по Рождество с децата от ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза". Тя има идеята да предостави възможност на децата от вокалната група на Дома да излезат на сцената като истински артисти и да получат признанието на публиката, а самата тя, с изпълнението си на флейта и акомпанимент на пиано, да допълни вълнуващата коледна атмосфера на празника. 
 
През 2013 г. Камий Гено идва отново в Пловдив заедно с приятелката си, пианистката Жюли Делбар. Двете доброволки ще вложат талант, сърце и чар, за да претворят в музика чудото на Рождество. В репертоара им: Вариации поTrockne Blumen - Франц Шуберт и Соната- Франсис Поленк.

Този концерт е повод да се радваме на изпълненията на вокалните групи "Бон Мин" към КСУ "Олга Скобелева" и ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза" в гр. Пловдив. 

Камий Гено: завършила Кралската Музикална Академия в Брюксел в майсторски клас на Бодоан Жио, в момента е в майсторски клас на Пиер Дюмай със специалност флейта пиколо към Национална Музикална Академия в Париж

През 2011 г. увлечението ù към симфоничната музика я отвежда в оркестър-ателие "Остинато" Париж, с който тя свири в най-реномираните Парижки зали: Théâtre du Châtelet, Opéra Comique, заедно с най-известните изпълнители: Natalie Dessay...и др., Камий Гено редовно участва в Националния Белгийски Оркестър, във Филхармонията на гр. Лиеж, в оркестъра Charlemagne Orchestra for Europe, в Музикалната Капела на гр.Турне

Жюли Делбар: завършва майсторски клас по пиано с отличие и получава първа награда на Concours Des Concerti на Кралската музикална Академия в Брюксел, което и дава възможност да участва в оркестър под диригенството на Ги Ван Ваас. За блестящото си изпълнение тя става лауреат на специалната награда за Културно Музикално Наследство на Кралската Академия и от декември 2011г. постоянно акомпанира в академията в Брюксел. 

Спонсор на концерта, който ще се състои на 16 декември 2013 г. от 18.30 ч. във Военния клуб, гр. Пловдив е Асоциация "Бон Мин". Асоциацията е част от дейностите на Сдружение "Сент Венсан де Пол" Франция. От 13 години Асоциация "Бон Мин" активно съдейства за подобряване условията на живот в Домовете за Деца в Южна България и професионалната подготовка на младежи, израстнали там. 


Виж коментарите (0)

Още по темата (201):
21.03.2014 Демонтират ледената пързалка на Центъра
25.01.2014 Отчетоха бум на заемите по време на коледните и новогодишните празници
20.01.2014 Пловдивски ученици разчупиха новогодишна пита по гръцки обичай
17.01.2014 Наградиха авторите на най-атрактивните коледни украси в "Централен"
16.01.2014 Вече демонтират коледната украса в Пловдив
04.01.2014 Магазините опустяха в първите дни на новата година
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).