ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
НАП Пловдив тръгна по селата, удари сергия за чорапи
Автор: Георги Кирилов 08:21 / 28.05.2024Коментари (11)6035
©
Проверките на обекти на НАП Пловдив застигнаха редица села в област Пловдив, видя Plovdiv24.bg от сайта на институцията.

Последният списък на НАП на обекти, подлежащи на запечатване, е актуализиран на 27 май. В него могат да са забележат много малки магазинчета, кафенета, павилиони и дори сергии. Впечатление прави, че големите обекти, особено в Пловдив, са си взели поука и внимават да не влязат в обсега на проверяващите.

Първият любопитен обект е ресторант "При Нонев", намиращ се в с. Мененкьово.

Той е собственост на фирма "Михаела и Йоана Ноневи ЕOOД". Управител и собственик е Иванка Нонева. Началният капитал на заведението е скромните 20 лева. Оборота на фирмата за 2021 година е в размер на 14,000 лв.

Жителите на с. Калояново пък могат да останат без своя кафе-аперитив, който се стопанисва от фирма "Аз и Биляна ЕOOД". Началният внесен капитал е в размер на 200 лева.

Оборотът на фирмата за 2021 година е в размер на 21,000 лв.

Следващият обект е сергия за чорапи в село Копринка. Единственото, което се знае за нарушителя, е името на фирмата - "Мирослав Топалов".

НАП Пловдив е хванал в крачка и магазин за хранителни стоки от ромската махала на село Зимница. Фирма "Веси - Андрей Радков ЕТ".

Вендинг автомата на самообслужване в с. Дунавци също не е успял да се "скрие" от проверяващите. 

Ако не плати нарушенията си скоро, барбекю "Дунав Хан" в с. Дунавци ще остави стотици гладни хора на произвола на съдбата.

Припомняме, че от конкретния публичен списък гражданите могат да разберат къде НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС и кой обект има предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект“. Тя може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Сергия за чорапи или фабрика за чорапогащници, всички са длъжни да плащат данъци! Щом знаете коя фабрика или завод заобикалят закона, плащат в пликче или крадат ДДС, си има съответните инстанции където можете да пуснете сигнал!
+1
 
 
НАП Пловдив да тръгне по учителите,за да започнат да си вършат работата съвестно,а не да прибират маса пари от частни уроци без данъци!!!
+1
 
 
Няма оправия значи, някои хора по-долу мрънкат че видиш ли човека дето продава чорапи, картофи, мед, ракия и каквото и да е = сиромах от село гледащ да изхрани семейството си (сиреч държавата и законите да не работят за тях така ли?) Ами и аз искам без фирма да продавам и да си изхранвам семейството? Вие не храните ли семейства? Искате ЕС заплати, искате да ви осигуряват на макс и в същото време да не спазвате нищо? Няма значение какво продаваш щом правиш бизнес си длъжен да плаща данъци! Защото със заплатите които изкарваме плащаме данъците и на тези с чорапите които повярвай ми правят не малко пари! Тоя с чорапите на село и тоя с милионите дето върти трябва да са еднакви през нап и всички институции и закони! Това че сме прогнила система от всякъде е друг въпрос. Но не може за едни да става за други не, всички изхранваме семейства, плащаме ипотеки и какво ли не. Значи аз ще се гърбя да работя и да плащам всякакви данъци и чудесии и в същото време ще подкрепям "малкия бизнес" продаващ чорапи, гащи и каквото и да е да укрива данъци и да го съжалявам? Защо той да не проси? С това мислене и гледане в канчето на другите никога няма да се оправим... Или бачкаме незаконно нещо, въртим далаверка и нап или друга институция ни удари ще се сърдим и ще кажем гледай ся онзи и онзи и те продават така що тях не удрят а удариха мен === нека на другите да им е зле само на мен да е добре! Ами то така си е и тръгнало всеки ганьо да си прави каквото знае защо изобщо търсите права, държава и каквото и да било? Правете си каквото искате но не търсете после ЕС, заплатите и благата защото за да блажиш първо трябва да дадеш и да се потрудиш парите не никнат като картофи. Кои разбрал разбрал! Анархията е на почест в днешно време...
+4
 
 
Браво, НАП, продължавай да мачкаш!!! Така се прави евала, трябва да се напълни хазната. Ееее оправихте ми деня, хубаво че се занимавате с тези дребосъци хранещи семействата си, а аз мога да си цоцам млн ДДС и да си купя още един Ролс!
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+1
 
 
Големи "удари на НАП". Селско магазинче, кафенце и вендинг машина. И едно магазинче в циганска махала. Че то във всички цигански махали всички магазини са така. А някоя от големите фирми и складове на едро, които за ден укриват колкото едно такова обектче за година не може, кога? Само симулират дейност и закачат най-дребните хорица.
+3
 
 
а автосервизите по селата които не плащат данъци и дори нямат регистрирани фирми,а цените им като на центъра на София -кога
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: