НАП и Инспекцията по труда влязоха в хотелите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:35 / 13.07.2010
2423
Общо 22 хотела обхвана съвместната проверка на инспектори от ТД на НАП - Пловдив и Дирекция "Инспекция по труда". За два дни екипите влязоха в хотели в Пловдив, Пазарджик, Велинград, Брацигово, Пещера, Хисар. Целта беше да се установи спазването на трудовото и данъчно-осигурителното законодателство. Съществени нарушения не са констатирани.
В два от проверените в Пловдив хотели, данъчните инспектори са установили разминаване между касовата наличност и показанията на касовите апарати. Санкцията за това нарушение е от 500 до 2000 лв., ако е констатирано за първи път.

По Кодекса за социално осигуряване в един от пловдивските хотели са констатирани невнесени осигурителни вноски, за които ще бъдат съставени 24 акта за нарушение.
За всички проверени обекти продължава засичането на установените данни на място и информацията, подадена в масивите на НАП.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).