НДСВ проведе среща дискусия с браншови и съсловни организации в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 11.05.2007
1132
По покана на НДСВ Пловдив и Меглена Русенова, зам.-областен управител на област Пловдив и кандидат за евродепутат, браншови и съсловни организации от града проведоха среща-дискусия с представители на местната, законодателната и изпълнителната власт, Срещата, под надслов "Либералната визия за съсловните организации" се състоя на 10 май в Новотел Пловдив.

На дискусията бяха представени различни сектори на българската икономика и общество, както на местно, така и на национално ниво, в лицето на Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Съюз на фармацевтите в България, Камара на инженерите по инвестиционно проектиране, Съюз на архитектите в България, Транспортна Камара, Лозаро-винарска камара, Национална Асоциация на етерично маслените култури, Национална камара за Мода - България. Гилдиите разговаряха с народните представители от НДСВ Милен Велчев, Владимир Дончев и арх. Борислав Владимиров, д-р Валери Цеков - заместник-министър на здравеопазването, Евгения Колданова - заместник-министър на външните работи, Николай Хаджиев - зам.-областен управител на област Пловдив и Меглена Русенова - зам.областен управител на Пловдив и кандидат за евродепутат от НДСВ.

По време на срещата бяха повдигнати различни въпроси - от въпроса за доплащането в здравната система, качеството на инженерните проекти, перспективите за транспортни коридори, които да свързват Пловдив с европейските граници на България, до основаването на Европейски моден съвет към структурата на Европейската Комисия . Представителите на браншовите организации успяха да дискутират своите проблеми, идеи и планове в тяхната конкретика и същност със събеседниците си - също представители на професионалните сфери, представени в залата. Всички домакини бяха единодушни, че в България днес ролята на съсловните организации е огромна - те са тези, които разбират най-добре както спънките, така и работещите механизми в развитието на конкретните сегменти на българската икономика и общество. Една част от присъстващи организации, създадени със закон в рамките на мандата на правителството на НДСВ, изразиха желание да продължават диалога с институциите и да усъвършенстват регулаторната рамка. Д-р Валери Цеков призова за по-силен и конструктивен диалог между самите съсловни организации и подчерта, че НДСВ застава твърдо зад всяко работещо решение, до което те достигат. Силните съсловни организации в икономиката и обществото са принцип, на който почива успешното бъдеще на Европа и България, затова и либералната визия на НДСВ залага като своя основа свободната инициатива, отбеляза Милен Велчев.

Меглена Русенова благодари на присъстващите и изрази надежда, че диалогът между държавата във всички нейни звена и съсловните организации ще продължи традицията на диалогичност, в която НДСВ работи вече 6 години. Тя обеща, че в групата на либералите и демократите в Европейския парламент, гласът на българските сдружения и организации ще бъде защитаван и търсен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).