НДСВ търси по-тясна връзка между бизнеса и образованието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 17.05.2007
1642
След грандиозния концерт в Античния театър, НДСВ проведе среща-дискусия и благотворителна изложба в Новотел Пловдив с представители на бизнеса.

Бяха представени картини на ученици-художници, от цяла България, призьори от VII Национален пленер по изобразително изкуство, организиран от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

По покана на Милен Велчев, зам.-председател на НДСВ и Меглена Русенова - зам.-областен управител на област Пловдив и кандидат за евродепутат, на срещата присъстваха представители на различни бизнес сектори от Пловдив и от областта, управители на италиански компании. Специален гост беше консулът на Република Италия г-н Пиетро Гиа.

Домакините запознаха присъстващите с основните приоритети на НДСВ в концепцията й за подобряване конкурентоспособността на българския бизнес, за поддържане на постоянен диалог между бизнеса и държавата и за стимулиране на предприемчивите.

„Най-важното, което интересува италианския бизнес в България, е прозрачност, прозрачност, прозрачност", наблегна консул Гиа.

"НДСВ като либерална партия счита, че ролята на държавата е да създава правила и да следи за тяхното спазване, не да ограничава, а да създава стимули за икономическите субекти", подчерта Милен Велчев.

Приоритетите в подкрепа на бизнеса са залегнали и в програмата на НДСВ в кампанията за избори за български представители в Европейския парламент, отбелязаха представителите от бизнеса, но споделиха, че основен проблем в последните години е липса на специалисти с подходяща и достатъчно висока квалификация. „Ще следваме препоръката за търсене на по-тясна връзка между бизнеса и образованието", потвърди Меглена Русенова.

Всички гости закупиха картини от благотворителната изложба. Общинските съветници от НДСВ предпочетоха два акварела. Милен Велчев се сдоби с "Крилете на желанието", творба на възпитаник на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", а Меглена Русенова и консул Пиетро Гиа избраха пейзажи от старинен Пловдив. Събрани бяха 1280 лв., които според желанието на младите художници ще бъдат дарени на детското отделение по онкология на УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (43):
21.05.2007 ГЕРБ: "Зарядът на демокрацията в Пловдив е жив"
21.05.2007 Според Чомаков вотът на пловдивчани е десен
21.05.2007 Ниската активност изкривила политическото пространство
21.05.2007 В Пазарджик левите пребориха ГЕРБ
21.05.2007 В Смолян води ДПС, а ПЕС-в Пазарджик
21.05.2007 ГЕРБ води в евроизборите Пловдив, ПЕС-в областта
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).