НСБОП задържа 5 кг кокаин в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:54 / 07.09.2005
4022
При съвместна акция на НСБОП и районна служба БОП в 13:30 в Пловдив днес са задържани 5 кг кокаин. Това е едно от най-скъпите наркотични вещества, чиято приблизителна пазарна цена за килограм е около 120 000 лева или 78 000 лева по цени на Съдебната система. Задържани са трима български граждани. Акцията е проведена със съдействието на окръжна прокуратура Пловдив под ръководството на ВКП, заяви капитан Калин Георгиев, началник на служба БОП в Пловдив. Кокаинът е поставен в сувенири от Перу, камуфлиран в твърдата им част. Според ген. майор Бойко Борисов в тази акция са участвали пловдивските служби на БОП, както и офицери от ЕС. Това е една добра операция, наблюдавана от окръжния прокурор. Сега предстои следствената работа. Ген. Борисов заяви, че не за първи път се залавя такова голямо количество наркотик. Дори днешният убит в центъра на София е част от такава верига. Според Борисов след завръщането на министър Петков ще се провери защо и как е сменено името на убития Махмуд, който е бил задържан през 2001 г. Тогава 22 души от групата, с която е работил той , са заловени, а шефът й Торгов е задържан в Германия.
На журналистически въпрос вярно ли е, че има идеи служба БОП да бъде закрита, Бойко Борисов отговори, че: "Има проектозакон, който ще бъде внесен в НС и парламентарните групи ще си кажат мнението по него. Там всички ние сме написали своето становище, възражения и смятаме, че както обеща министър Петков, ще се съобразят с дадените предложения".

Източник: Ваня Недева

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).