На сянка до забранителния знак - така съвестта на шофьора е по-чиста, както и нарушението му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:34 / 21.06.2024
7112
Изключително нагло паркиране в близост до съдебната палата в Пловдив засне репортер на Plovdiv24.bg.

Не сме наясно, кога въпросният шофьор е решил да паркира колата си на сянка върху тротоара, но кадрите ни са от 13:20 часа на обед. 

От тях ясно се вижда, как автомобилът е качен на натоварения тротоар до жилищния блок. По-любопитно е всъщност как шофьорът е решил да паркира там, като точно до него има поставен знак "Забранено паркирането" и табела, че нарушителите ще бъдат вдигнати от паяк. 

Водачът вероятно си е помислил, че е нарушител, само ако спреш на самата улица "Жолио Кюри" и по тази причина е преминал между колчетата и спрял колата си на сянка в топ центъра на Пловдив. 

Още по-любопитното как той е останал дълго там. Част от конкретната улица е в обсега на съдебната палата и има статут на зона за сигурност. Всички спрели коли там биват бързо премахнати с паяк или пък се разминават със стикер залепен на стъклото. 

Не е ясно и как служителите на ОП"Общинска полиция" и ОП"Паркиране и репатриране" този път не са се самосезирали и не са изпратили екип, който да санкционира нарушителя. 

Репортерът ни видя, че състоянието на обезопасителните колчета в района на съдебната палата, както и конкретния жилищен блок са в покъртително състояние. 

Това е само още една причина нарушителите да се чувстват безнаказани, а обикновеният гражданин и минувач да трябва да застрашава живота си и да слиза на пътното платно, за да премине. 

На кадрите се вижда мъж, който спокойно разговаряше по телефона. Не можем да бъдем сигурни дали той е собственикът на возилото. Би било още по-жалко, ако той просто си стои до колата и я пази да не би да дойде "лошият паяк" и да я взема. По-лесто би било да паркира на улицата и да плати 2 лева за синя зона, но както знаете "ганьо" не трябва да бъде прецакан, а той трябва да прецаква.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2422):
21.09.2024 Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
07.09.2024 Съботно попарване: Много коли в Пловдив осъмнаха със скоби
06.09.2024 "Герой" успя да паркира на три паркоместа
31.08.2024 Има ли правилно паркиран автомобил на снимката?
18.08.2024 Пловдивчанин: Господ ли кара този автомобил?
15.08.2024 Шофьор цъка с двете ръце по телефона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).