Национален индивидуален турнир по риболов за купата на Български ловно-рибарски съюз се провежда на Гребния канал в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:44 / 02.09.2012
1671
Национален индивидуален турнир по риболов за купата на Български ловно-рибарски съюз се провежда на Гребния канал в Пловдив, съобщиха организаторите от Българският ловно рибарски съюз. Участие в надпреварата са заявили 165 състезатели от цялата страна, като в дните на спортното съревнование се очаква да се включат около 200 души. Участие в турнира може да вземе всеки риболовец, в това число - жени и деца. Представителките на нежния пол ще се състезават съвместно с мъжете, а децата - ще бъдат отделени от основната група.

Риболовът по време на състезанието ще бъде на плувка по правилата на Български ловно-рибарски съюз като няма ограничения за типа и дължината на въдицата. Единствено щеките не трябва да надхвърлят 13 м. Основните видове риба, които рибарите ще ловят в канала са каракуда, шаран, амур, костур, кефал, уклей, толстолоб, морунаж, слънчева риба и др. Индивидуалният турнир на плувка ще се проведе в два манша от по 4 часа. Състезателите ще бъдат разпределени в 4 сектора на северната страната на Гребния канал (откъм р. Марица). Днешният манш ще започне с теглене на жребий, настаняване, подготовка и захранване. Стартът на надпреварата бе даден в 11:00 часа. Краят ще бъде обявен в 14:30 часа. Количеството хваната риба ще бъде измерено и обявено по време на официалното закриване на турнира, което ще започне в 17:00 часа. Тогава ще бъдат връчени наградите, купите и медалите на класиралите се на челните 4 позиции. Наградата за 1-во място е 1 000 лева, за 2-ро-500 лева, 3-то-250 лева, 4-то-150 лева. От 5-то до 20-то място ще има материални награди - въдици, макари, кепове, облекла, захранки и др. Организаторите подготвят купи и медали и за най-голяма риба, най-добре представилите се - жена и дете, най-атрактивен участник и т.н. Съревнованието се провежда под патронажа на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев. Организатор е Българският ловно рибарски съюз, с подкрепата на сдружение "Риби и Такъми".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).