Над 100 самолета кацнаха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
08:57 / 19.12.2006
1114
Два инфаркти дни преживя персоналът на летище Пловдив през уикенда заради пренасочването на полети от София. За последните 48 часа сме обслужили над 100 самолета, съобщи за "Стандарт" изпълнителният директор на фирмата Пламен Николов. Поради големия наплив от пътници е бил мобилизиран целият персонал на аерогарата. До 23 ч в събота през летището са минали общо 96 полета. Вчера преди обяд пък, отново заради гъстата мъгла в София, от Пловдив излетяха самолетите за Лондон, Париж, Рим, Амстердам, Прага и Мадрид. Следобед на пловдивското летище кацна самолетът на "Аерофлот" от Москва. Големият наплив беше в събота между 18 и 20,30 ч, призна Пламен Николов. Тогава почти един след друг пристигнали няколко самолета с пътници. Получило се голямо струпване на хора и забавяне на обработката на документите им, обяснява директорът. През останалото време не е имало струпване на пасажери. Заради затвореното столично летище в събота около обяд се наложи да кацне в Пловдив и испанската правителствена делегация. Министрите на труда и социалните въпроси на Испания Хесус Калдера Санчес-Капитан и на вътрешните работи Алфредо Перес Рубалкаба трябваше да се срещнат в София с министър-председателя Сергей Станишев. Заради забавянето визитата при премиера бе отменена, а подписването на междудържавни споразумения стана в хотел "Санкт Петербург", където дойдоха министрите Емилия Масларова и Румен Петков.

Тази година освен зимните чартъри с туристи за планинските курорти летище Пловдив обслужваше и десетки пренасочени от аерогара София полети заради тестването на система за "сляпо" кацане там. Преди няколко дни пловдивският аеродрум въведе автоматично чекиране на багажа на пътниците. Започнаха и 72-часовите проби на автоматичната лентова система, която отвежда багажа на пътниците от четирите гишета до рентгеновия контрол.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).