Над 200 000 души на територията на пловдивска област не са се осигурявали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 01.10.2004
800
Над 200 000 души на територията на пловдивска област не са се осигурявали здравно, съобщиха от Здравната каса в Пловдив, цитирани от БНР. Справката е към 30 юни. Днес 515 семейни лекари с договори към касата ще получат списъците със здравно неосигурените лица. Нередовни към НЗОК граждани в момента са 2 100 0000 души. До 31.12.2004 г. е последният срок за плащане на задълженията, а до 1 октомври бе крайният срок за разсрочване на дължимите здравни вноски.
Указанията на Националната здравноосигурителна каса до изпълнителите на медицинска помощ относно здравноосигурителния статус на българските граждани не са съгласувани с управителния съвет на Българския лекарски съюз съгласно изискванията на сега действащия национален рамков договор, се казва в писмо, изпратено до медиите от Районната колегия на съсловната организация в Пловдив. Късно снощи то бе разпратено и до всички лекари на територията на областта. В писмото се дават указания на лекарите да не подписват документи, които ги задължават да проверяват здравноосигурителния статус на пациентите чрез интернет и да не приемат списъци без подпис и печат на директора на здравната каса в Пловдив. Днес на национално ниво се очаква управителните съвети на Здравната каса и Лекарския съвет да договорят точната процедура по установяването на пациентите, изключени от здравно-осигурителната система заради неплатени вноски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).