Над 30 свидетели са разпитани за инцидента със самолет край "Граф Игнатиево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:22
781
Докладът на "Военна полиция" за катастрофата със самолет L-39 "Албатрос" тази сутрин е предоставен на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, която разследва инцидента, при който загинаха пилотите Петко Димитров и Венцислав Дункин.

Военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев съобщи, че докладът вече е приложен към досъдебното производство. Данните от него ще бъдат част от разследването.

"Той ще послужи заедно с всички други доказателства и писмени такива, заедно със свидетелските показания. До момента са разпитани над 30 свидетели, за изготвяне на съдебно-авиационна техническа експертиза.

Наказателното производство, което ние водим има за цел да установи категорично причините за инцидента, както и дали има лица, които трябва да носят наказателна отговорност", каза той пред БНТ.

"Тази "черна кутия" съдържа най-общо казано данни за различните параметри на различните агрегати на самолета, данни за скоростта, за височината, тя съдържа доста данни.

Но, това което може би е интересно за публиката, конкретно тази "черна кутия" не записва разговорите между пилотите, ако имало такива", така военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев отговори на въпрос каква информация се съдържа в тази "черна кутия".

 

В доклада е разчетена и анализирана подробно цялата информация от т.н. "черна кутия" на самолета, която дава яснота не само за параметрите на фаталния полет, но и за работата на всички системи на катастрофиралия самолет. След предоставянето на доклада предстои да бъде назначена и ключовата авио-техническа съдебна експертиза, която да отговори на най-важните въпроси на разследването.


Виж коментарите (0)

Още по темата (86):
18.10.2024 Полк. Елин Алексов за авиокатастрофата край Граф Игнатиево: Картината беше зловеща
17.10.2024 Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Граф Игнатиево" пилоти
17.10.2024 Жената на загиналия в полет майор Терзиев: Малко преди инцидента ми сподели, че усеща опасност
16.10.2024 Прокуратурата забрани на Министерство на отбраната да говори за катастрофата в Граф Игнатиево
16.10.2024 Радев: Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени, особено в мирно време
15.10.2024 Какво е "неоправдано висок риск при изпълнение на фигури от сложния пилотаж" и това ли е причината за трагичния полет край Граф Игнатиево?
Още новини от Новини от Пловдив:
ДПС-Ново начало подкрепи иновациите в сектор "Образование" на сем...
Вече има окончателно решение за доктора, убил Жоро Плъха в Пловди...
Прокуратурата в Пловдив разпитва експерти от Министерството на ку...
Асфалтират един от най-продължително ремонтираните булеварди, зат...
Пловдивски криминалисти задържаха двама в момент на наркосделка
Опасна дупка чака потенциалните си жертви


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).