Над 34 000 души са посетили Историческия музей в Пловдив през 2013-а

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 30.12.2013
873
Над 34 000 души са посетили Историческия музей в Пловдив през отиващата си 2013 година. Това каза директорът на музея Стефан Шивачев. Сравнението с 2012 показва, че посетителите са се увеличили с 25-30 %. 

"Потвърди се изводът, че във времена на криза, се увеличават хората, които искат да видят и да се докоснат до експозициите в музея", каза още Шивачев. 

По думите му важно за екипа на Историческия музей е, че през тази година са успели да предложат повече услуги и възможности на посетителите да се докоснат до пловдивската история и до най-актуалните теми през годината. 

"През отиващата си 2013 година много актуална тема бе юбилейната годишнина от спасяването на българските и най-вече на пловдивските евреи, за което успяхме да направим една много мащабна изложба", каза още Шивачев. 

Според него му интересът към нея е бил много голям както от страна на пловдивчани, така и от чуждестранни групи от Израел от САЩ. С тази изложба успяхме да отбележим тази годишнина и да дадем дори и малък принос за популяризирането на едно от най-значимите неща, които българският народ е направил през 20 век, каза още директорът на Историческия музей. 

По думите му към изложбата интерес проявява фондация от Берлин за евентуално гостуване там. Успяхме да направим и още една много ценна изложба - "Българското Съединение в изкуството", която продължава и към момента, каза още Шивачев. По думите му тя показва погледа на едни от най-големите български творци към темата за Съединението и Сръбско-българската война. 

"За нас е по-важно, че успяхме посредством разработени образователни програми и възможности за работа с деца да привлечем много повече младежка и детска аудитория", каза още Стефан Шивачев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).