Над милион лева спестени при подмяната на водопроводната мрежа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:25 / 13.07.2009
2294
Близо с месец предсрочно завърши първият ЛОТ от проекта, финансиран със заем от ЕБВР за подобряване водоснабдяването на Пловдив, като финансовата равносметка показва, че са спестени 1 047 500 лв. от първоначално предвидените средства, които ВиК предвижда да вложи отново в ремонт на водопроводи. 

Този етап обхващаше подмяната на магистрални и разпределителни водопроводи с обща дължина около 11 км. по следните улици: "Михалаки Георгиев", "Белица", "Юндола", "Копривщица", "Руски"(3 етапа), "Христо Ботев" и "Скопие". Строителните дейности включваха и пълното възстановяване на пътната настилка по упоменатите улици, твърдят от ВиК. 

Целта на проекта е да се подобри инфраструктурата на нашия град, да се спрат авариите и свързаните с тях разкопавания. Също така изпълнението му ще доведе до намаляване на загубите, разходите за поддръжка, както и до по-добро управление и контрол на водната мрежа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).