Награждават най-добрите графити, правят им специални платформи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:44 / 11.05.2009
3339
До седмица всеки от районните кметове трябва да предложи на Славчо Атанасов по 5 места, където ще бъдат поставени специални платформи, на които тийнейджъри да рисуват своите графити и шарят на воля. Това е иновационната идея на кмета, за която той подсказа още преди 2 седмици пред репортер на Plovdiv24.bg.

Нещата вече са задействани. На шефа на "Чистота" Радослав Кошински е възложено да изработи въпросните платформи, които ще са общо 30 на брой, а ако се окажат малко за начинаещите творци, ще бъдат увеличени впоследствие. Специалните платна ще бъдат високи около 1,80 метра и с дължина до 10 метра. Районните кметове имат пълната свобода за избора на места, където те ще бъдат ситуирани, но предпочитанията на Атанасов клонят към парковете.

В края на всеки месец най-добрите графити ще бъдат стимулирани с награди от общината. Заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков вече е започнал да мисли по какъв механизъм да се случва това. След награждаването платформите ще бъдат боядисвани отново в бяло, за да чакат следващите лауреати в импровизирания конкурс.

"От края на май в Пловдив ще заработи специална машина, доставена от Франция, за премахване на графитите. Това е световен проблем и ще използваме най-модерната технология, с която се работи в световните столици и градове. Тя ще работи на принципа на пясъко-струйка", обясни кметът Атанасов пред журналисти.

В началото на следващата седмица той ще покани публично представители на графици в общността, за да разговарят по проблема. Така, въпреки положените тук-там подписи, те ще излязат от анонимност и ще се стигне, според надеждата на кмета, до взаимно компромисно разбирателство.

Виж коментарите (3)

Още по темата (15):
10.04.2012 Изчистиха част от Пощата от графити, подготвят изненада за почитателите
им
29.01.2012 Ще се пребори ли Пловдив с графитите? И на каква цена?
28.08.2009 Най-добрите графити върху специални пана ще получат награди
20.08.2009 Графитаджии вече изпробват новите платна
19.08.2009 В район "Южен" започна монтирането на платформи за рисуване на графити
13.07.2009 Неформално ще се срещат с графитаджиите шефове от градската управа
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).