Най-добрите хумористи завладяват Старинен Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:10 / 19.09.2024
547
Проектът "Литературно соаре“ става част от "Вдъхновението. Празници на Стария град 2024. На 20 септември от 19.00 часа в Къщата на Верен Стамболян (ул. "Кирил Нектариев“ 15) в Стария град българската сатира от най-добрите хумористични автори ще бъде представена по един позабравен, но в същото време иновативен начин – чрез силата на актьорското слово.

Актрисите и писатели Виделина Гандева и Паулина Гегова, добре познати на обществения и културен живот в Пловдив, съживяват сюжетите и героите на едни от най-добрите имена в бранша – Чудомир, Йордан Йовков, Станислав Стратиев, Камен Донев, Валери Петров и други. На виолончело им акомпанира пловдивският музикант Никола Николов, за да подчертае още повече магията на българския език.

Проектът "Литературно соаре“ е насочен към създаването на поредица от тематични литературно-артистични и музикални четения на избрани произведения от българската и чуждестранна литература. Амбицията на проекта включва не само засилване на любовта към родното творчество, не само отмора в приятелска среда, но и своеобразен вид книготерапия, която докосва емоциите на всяко ниво. Насочен е както към образование на детската и младежка публика, така и към възрастни, на които се предоставя един нов и интересен начин за преживяване.

Събитието се осъществява с подкрепата на Общински институт "Старинен Пловдив“ в рамките на Празници на Стария град 2024.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).