Най-добрите пловдивски спортисти консултират кмета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:55 / 04.03.2009
2665
Консултативен съвет по спорта се учреди днес по идея на кмета Славчо Атанасов. Целта е да се използва капацитетът на най-видните и успели пловдивски спортисти за развитието на този ключов за общината ресор. Над 40 души, сред които Николай Бухалов, Лиляна Томова, Каспар Симеонов, Виден Апостолов, Георги Георгиев, Георги Славков, Божидар Божилов, Кирил Донев и др., присъстваха на срещата при кмета, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това не е сбирка на хора, които сладко ще си приказват, а които конкретно с идеи, с виждания, лоби, с авторитет и контакти ще помагат за развитието на пловдивския спорт", каза заместник-кметът Георги Шопов преди срещата. "Поне една дузина много сериозни проблеми съществуват пред спорта в Пловдив. Очаквам от вас, чрез способностите и качествата ви, конкретни идеи за възраждането на спорта в града. Конкретни предложения разчитам да получа не само относно спортната база, но и за процъфтяването и на професионалния, и на масовия спорт", обърна се кметът Атанасов към присъстващите спортисти. Той изрази надеждата си, че съвсем скоро идеята му за седми заместник-кмет, отговарящ пряко за спорта и младежките дейности, да излезе извън орбитата на политизирането и да бъде оценена като необходимост от общинските съветници, тъй като отговарящия за този ресор Шопов в момента е твърде зает и с други, много важни за общината дейности.

Срещата беше не само опознавателна, но и работна. Членовете на консултативния съвет бяха запознати с преките планове на администрацията за развитието на спорта през тази година, чието материално обезпечаване ще бъде гласувано на утрешната общинска сесия. Заседанията на новосформирания консултативен съвет ще бъдат редовни и се очаква в най-скоро време конкретни предложения.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).