Наказателни постановления за 11 700 лв. е издала РИОСВ-Пловдив за 2013-а

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 05.03.2013
1006
Шест наказателни постановления на обща стойност 11 700 лв издаде директорът на РИОСВ-Пловдив инж. Валя Атанасова от началото на годината. Четири от тях са за нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух, две - на Закона за управление на отпадъците. 

За януари и февруари екоекспертите са извършили 247 проверки на 202 обекта, като са направили 142 предписания за отстраняване на констатираните нарушения на нормативната уредба. Съставени са 13 акта, 6 от които за неизпълнени предписания, дадени при предишни проверки. 

За периода са отменени текущите месечни санкции на УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД, Пловдив и на "Легия" АД, Раковски, наложени за изпускане в атмосферния въздух на замърсители над емисионните норми, тъй като резултатите от проведените измервания показват спазване на нормите. Намалени са и текущите месечни санкции на "Дружба Стъкларски заводи" АД, площадка Пловдив след като представените резултати от собствените периодични измервания показват по-ниски стойности на контролираните показатели.

Подробен отчет за контролната дейност на РИОСВ-Пловдив за януари и февруари можете да видите на интернет-страницата на инспекцията: http://plovdiv.riosv.com , ниво "Контролна дейност", подниво "Месечни отчети". 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).