Напоителен канал е прелял в землищата на селата Чалъкови и Маноле

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:18 / 17.02.2005
1419
Към 02:20 часа на 16.02.2005 г. по данни на дежурния на “Напоителни системи” – клон Пловдив, напоителния канал преминаващ през землищата на селата Маноле – общ. Марица; Чалъкови – общ. Раковски прелива в резултат на постъпващите от р. Марица големи водни количества. Залети са към 150 дка земеделски земи.
Саваците на входа на канала (от р. Марица) са свалени за ремонт от “Напоителни системи” – клон Пловдив поради което е невъзможно регулирането на количествата постъпваща в него вода.
На място са Оперативни групи от Дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив, ПОбщКЗНБАК на общините Марица и Раковски и под тяхно ръководство специалисти от “Напоителни системи” – клон Пловдив са поставили метални прегради, с които е ограничен притока на водата от р. Марица. Към 12:30 часа отока на водни маси се е нормализирал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).