Наркодилъри влизат за 2 години в затвора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:23 / 13.07.2010
1175
Пловдивският окръжен съд осъди на по две години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на по 5 000 лв. подсъдимите Сейдали Дурак, Асен Стоянов и Красимир Янков. Те бяха признати за виновни в това, че на 16 април тази година в гр. Пловдив в съучастие са държали с цел разпространение 138 г. хероин на стойност 8994 лв.

На 16 април подсъдимите Сейдали Дурак, Асен Стоянов и Красимир Янков и свидетелят Гюнай Али се срещнали в Нова Загора. Преди това тримата подсъдими се уговорили да закупят хероин в кв. "Изгрев" в Пловдив, който след това да продават в Нова Загора.

Четиримата тръгнали от Нова Загора за Пловдив с автомобил "Опел Вектра". Като стигнали до с. Войводиново подсъдимите оставили колата в близост до селото и тръгнали с такси за Пловдив, а Гюнай Али останал да ги чака в едно барче.

Тримата подсъдими пристигнали в кв. "Изгрев", където от неустановено лице закупили 138 г. хероин. Хероинът бил сложен в два сиви памучни чорапа. Тримата взели наркотика, като го разпределили у всеки и отново с такси се придвижили до Войводиново. Там взели Али и с автомобила потеглили за Нова Загора. На разклона на пътя за с. Войводиново били спрени за проверка от полицейски служители. Когато видял полицаите Асен Стоянов пуснал носеният от него чорап на земята. Всички били заведени в сектор "Криминална полиция". Било извършено претърсване на автомобила и подсъдимите и бил открит наркотикът.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимите признават фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение. Затова им беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (4)

Още по темата (1):
17.04.2010 Хванаха четирима с хероин
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).