Наркотрафикантът Будимир Куйович остава в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:54 / 10.01.2008
3255
Пловдивският апелативен съд остави днес в ареста сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Трафикантът обжалваше наложената му от Старозагоркия съд мярка за неотклонение "задържане под стража". Поради използваните специални разузнавателни средства, делото беше закрито. Над 100 полицаи и служители от съдебна охрана практически отцепиха съдебната палата, докато се гледаше делото.

Будимир Куйович беше арестуван от антимафиотите на 30 декември на паркинга до хотел "Санкт Петербург". Ден преди това, на ГКПП "Капитан Андреево" бяха заловени над 59 килограма хероин. Тогава бяха арестувани Стойко Дойчев, Николай Писков и бившият митничар Михаил Янков. Куйович е обвинен в създаване на организирана престъпна група и в склоняване към трафик и съхранение на наркотици.

Адвокатката на Куйович Елеонора Дулендорова поиска на днешното заседание на апелативния съд клиентът й да бъде пуснат под домашен арест с мотива, че срещу него няма доказателства и че има постоянен адрес в България и не може да се укрие. Пред съда обаче бяха представени нови доказателства за вината на Куйович. Освен това съдът не призна адресната му регистрация, защото от 2004 година Куйович има 10-годишна забрана да влиза в страната. С фалшивите си български документи той има регистрация на адреса на майката на съучастника си Николай Писков в село Копринка. Специално за днешното заседание в съда беше дошла съпругата на Куйович Валерия. Тя не беше допусната в залата и отказа да разговаря с медиите с мотива, че съпругът й е невинен, а "вестниците са излели помия върху него".

Будимир Куйович за втори път е клиент на българското правосъдие. На 28 февруари миналата година свиленградският съд, след постигнато споразумение, му налага глоба за влизане в страната с фалшиви документи. Установено е, че само за една година Куйович е влизал в България 14 пъти с фалшиви български документи на името на Цветослав Златарев.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
01.10.2009 Росен Димов: Изявленията на Куйович са пълна лъжа
01.10.2009 Будимир Куйович намесва и Росен Димов в интригата
24.09.2009 Румен Петков поиска проверка на думите на Куйович
24.09.2009 Куйович не бил Куйович
20.12.2008 Пловдивският съд потвърди 16-годишната присъда на наркобоса Куйович
27.11.2008 Продължава делото срещу Куйович и съратниците му
Още новини от Новини от Пловдив:
Започва Международен технически панаир 2024
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
До една година Пловдив ще има нов музей
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).