ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Не 30, 20, 16, а 6 само са къщите на Георги Гергов в Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 23.04.2009Коментари (0)2808
© Plovdiv24.bg
Как е гласувал представителят на общината, съветникът Николай Радев, на общото събрание на "Пълдин тур инвест" АД и представил ли е отчет пред общинския съвет попита на днешната сесия Сузана Николова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Само едно общо събрание на дружеството е имало от неговото създаване според признанието на Радев. Бил правил веднъж кратък отчет, някои от решенията на съвета на директорите, в който не участвал, наистина научавал месеци по-късно, но цялата документация била в общината при заместник-кмета Александър Константинов. Сузана Николова остана недоволна, защото по устав общо събрание трябвало да има в края на всяка отчетна година, което значело, че досега трябва да са минали поне три. "Има нещо гнило в това дружество и трябва да го проверим "от-до", коментира тя.

Като политически изказвания с цел извличане на дивиденти определи пререканията в местния парламент частният акционер в "Пълдин тур инвест" АД Георги Гергов пред журналисти. "Спекулира се колко къщи съм имал в Стария град. Шест са. Не 16, не 20, не 30. Точно 6 са. Другото са парцели около панаира и парк-хотел "Санкт Петербург". Досега не съм давал отговор, защото не са ме питали, те само си приказват в парламента и друго не правят", констатира Гергов. Една от преотстъпените му сгради е ритуалният дом, която според него е била твърде паянтова въпреки приличния си вид отвън. За реконструкцията е дал 1 800 000 лева, 350-400 хиляди лева струвала само климатизацията. Домът бил почти готов, оставало да се довърши тапицерията на столовете и да се открие до края на май.

"Тепърва обаче ще се договаряме с общината как да се използва ритуалният дом, защото не съм хвърлил два милиона на вятъра, а за да спечеля нещо и просто така даром няма да им го дам", категоричен беше Гергов.

Къщата над тунела и т. нар Старата къща били вече изтърбушени и по техния ремонт се работело. След 8-месечни совалки до НИПК и други институции едва последният месец е получено разрешително да се строи нова сграда на мястото на срутената, която след това подобно на къщата над тунела ще бъде предоставена на художниците. Другите две сгради от общо 6-те къщи, били препоръчани от специалистите за събаряне.

"Аз получих баберика от имотите в Стария град, който 20 години търпи безстопанственост. Имах добри намерения да направя нещо добро, виновни са всички пловдивчани, че не заставят управниците да работят за града им. Изказванията на съветниците са чист политически PR", обясни Гергов.

Най-големият шанс на Пловдив като град на 120 км. от София било да стане красив, да възражда историята си и културните си ценности, за да привлича туристи. Вместо да работят за това - за Стария град, за красива Марица, за гребния канал, общинските съветници се занимавали с празни приказки. "Панаира го озеленихме за 2 години като градина, какво пречи на Пловдив да е също така зелен?", попита бизнесменът. Ярък пример за безхаберието на управниците било състоянието, в което заварил оранжериите на територията на панаира и само за заграждението на които бил изхарчил 2 милиона лева. "Но щом сме си ги избрали, ще си ги търпим", заключи Георги Гергов.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: