Небрежните родители ще полагат обществено полезен труд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:59 / 21.02.2006
768
Обществено полезен труд до петстотин часа за небрежни към децата си родители ще предложи на следващата сесия в Пловдив Общинската комисия за борба с престъпността при малолетни и непълнолетни. Като приоритет за работата си през тази година комисията набеляза превантивната работа с родителите, отговорни за поведението и постъпките на своите деца.

Според анализа на данните, огласени днес, проблемът с детската престъпност засега остава неразрешим въпреки положителна тенденция за намаляване през изминалата година. Ръста на противообществени прояви е устойчив през последите три години - общо 237 са регистрираните престъпления, извършени от малолетни презд 2005-та, като най-голям дял се пада на кражбите и грабежите, но се забелязва нарастване на хулиганските прояви, сочат цифрите. По отношение рестриктивните мерки спрямо родителите, които ще се държат отговорни за престъпната активност на своите деца, се предвиждат глоба до хиляда лева или полагане на общестевно полезен труд до 500 часа. Като положителен резултат от дейноста на Общинската комисия за борба с противооществените прояви на подрастващите се отбелязва факта, че за тази година нейният бюджет е два пъти по-висок от миналогодишния. Която цифра обаче може да се тълкува и като превантиввна мярка срещу очакваното удвояване на проблема, не отрече ресорният заместник-кмета на Пловдив Здравко Зафиров. Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).