Неприятна миризма от завод продължава да тормози пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:09 / 08.07.2012
3740
Половината от сигналите, постъпили на зеления телефон на екоинспекцията в Пловдив през месец юни, са свързани с наличието на остра задушлива миризма от завода за целулоза в Стамболийски. Това показва справка в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). 13 от общо 27 сигнала са свързани с познатата на пловдичани от години неприятна миризма. 

В повечето случаи миризмата се усеща предимно нощем. От екоинспекцията уточняват, че предприятието в Стамболийски е обект на непрекъснати проверки, които са не само рутинни, но и вследствие на обществената чувствителност към проблема и многократните жалби за разпространение на неприятни миризми, вследствие експлоатацията на обекта.

В края на месец март е извършено обследване на предприятието. При проверката е установено разпространение на миризми извън границите на производствената площадка на разстояние 600 метра. Във връзка с направените констатации на дружеството е наложена текуща месечна санкция в размер на 50 000 лв. месечно.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).