Неремонтирана от 50 години улица трови нервите на хората

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 18.07.2009
2411
Читател на Plovdiv24.bg се оплака от състоянието на улица "Чавдар Войвода", която се намира в близост до Новотела, което я прави много оживена и посещавана, макар че преминаването с автомобил, а и пеша, по нея, е истинско предизвикателство за хората.

Кметицата на "Северен" Ина Филипова, където се намира по-подходящата за забутаните села, а не за централната градска част на Пловдив улица, обясни, че е напълно наясно с проблема и изтъкна неравнопоставеността на управлявания от нея район и "Тракия". Тя беше категорична, че парите и отношението са по политически признак, а не според обективните потребности. Изчисления на специалистите в администрацията сочат, че за ремонт на вътрешнокварталните улици са необходими 7 милиона лева, тъй като в голяма част от случаите настилките не са пипвани от 40-50 години. Тя призна, че средствата за пътни ремонти, винаги недостатъчни, се разпределят за преасфалтиране на основните булеварди и отсечките, където преминава градския транспорт.

След изтегляне на 30-милионния заем, "Северен" ще представи на общината цялата документация за състоянието и потребностите на улиците в района и след отпускане на средствата, работата ще започне на бързи обороти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).