ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невероятно събитие на Бунарджика събра пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 30.06.2024Коментари (0)2318
Хиляди пловдивчани изкачиха "Пътят към върха“ на хълма Бунарджика в събота, за да се насладят на безплатните концерти на шестте сцени, в които взеха участие повече от 50 артисти. Кулминацията на празника бе големият концерт - ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, под диригентската палка на младия и талантлив Георги Милтиядов - автор на аранжиментите, заедно с Пламен Проданов.

Събитието се организира за четвърти път от Община Пловдив, отдел "Култура, археология и културно наследство, със съдействието на район "Централен". Куратор на програмата и този път бе фондация "Арт Кънекшън“, ръководена от джазмена Петър Салчев.

"Пътят към върха“ цели да социализира едно от най-любимите пловдивски пространства - хълма Бунарджика и да създаде музикален празник за жителите и гостите на града в лятната вечер. За целта организаторите и този път заложиха в програмата разнообразни по жанр концерти, подходящи за всички възрасти и вкусове на публиката, в която имаше и много семейства с деца.

Преди началото на кулминацията "АББА Симфони“, поздрав към присъстващите отправи кметът Костадин Димитров.

"Искам да поздравя заместник-кмета Пламен Панов и екипа на отдел "Култура“, за това че за четвърта, поредна година организират този празник. Искам да поздравя всички вас, че изкачихте пътя към върха. Вече 8 месеца работим, в града има доста проблеми - транспортни и други. Не знам дали видяхте, но за 24 часа Бетонният мост вече го няма. Дано да стане по-бързо. Но културната ни програма е една от силните ни страни и съм много благодарен на екипа, който работи в администрацията за това, че Пловдив е наситен със събития, които ни доставят изключително голяма радост. Пожелавам ви много настроение и забавление !", каза кметът Костадин Димитров.

Двете огнени певици Люси Дяковска и Милица Гладнишка, заедно с прекрасните музиканти от Плевенскaта филхармония вдигнаха публиката на крака още с първото изпълнение от ABBA SYMPHONIE и така продължи до края. Програмата включваше инструментална и вокално-инструментална музика на легендарните АББА, обработена специално с аранжименти за оркестър, дело на Георги Милтиядов и Пламен Проданов. Прозвучаха емблематични песни като "Mamma Mia“, "Money, money, money“, "Take a chance on me“, "Gimme! Gimme! Gimme!“ и много други, до финалната "Dancing Queen“.

"Пътят към върха 4“ започна още в следобедните часове на алеята пред Летния театър, където Галерия "Етерна“ организира за малчуганите детска работилница "Нарисувай лятото с тебешир“. На същото място се състоя и концерта "Децата срещат джаза“, в който малки и големи имаха възможност да импровизират заедно с утвърдените джаз музиканти: Петър Койчев - китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани, Светлина Христова – водещ и вокал. В концерта участваха деца и младежи от Музикален център Music Space.

На Акведукта в концерт със заглавие "Оркестър за всички“, се изявиха децата от Къща за музикални вълшебства "Дивизи“ , Детски оркестър "Дивизи“ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – ученици в НУМТИ "Добрин Петков“ с диригент Иван Русев - студент в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“. Идейната концепция е дело на доц. Диана Петкова.

На фитнес площадката свириха Брас-квартет "Августа Траяна" от Стара Загора. Различни епохи и жанрове, евъргрийни и съвременни джазови произведения оживяха благодарение на Стилиян Митев, дългогодишен водач на тромбоновата група в оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, Димитър Тенев, Димитър Димитров и диаманта на групата Катрин Шул, които също са част от оркестъра на операта.

На сцена JAZZ , четвърта в маршрута, свириха "Hot Club de Plovdiv" - джаз квартет в състав: Петър Койчев (китара), Любомир Толумбаджиев (цигулка), Момчил Ангелов (китара) и Христо Минчев (контрабас), които припомниха "златните години на европейския джаз".

На последният завой по "Пътят към върха“ концерт изнесе изящната и талантлива флейтистка Кейко Танака от Япония, която понастоящем е водач на флейтите в Държавна опера - Стара Загора.

На сцената на върха публиката бе посрещната от диджея Мартин Денев - пианист, кийбордист, композитор и диджей, възпитаник на пловдивското Музикално училище. След като приключва образованието си в Консерваторията в Ротердам, Нидерландия, после в Бъркли, Бостън, а след това в Сантяго де Куба, Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време.

На финала на програмата, концертът ABBA SYMPHONIE с Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, с диригент Георги Милтиядов завърши с няколко биса и хиляди танцуващи под открито небе. ABBA SYMPHONIE е част от националното турне на Плевенската филхармония по случай 70-годишния празничен юбилеен сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Избори за президент на БФС
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: