Никола Илиев стана почетен гражданин на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:48 / 11.06.2024
2254
На днешното заседание на Общински съвет бе връчено отличието "Почетен гражданин на град Пловдив“ на Никола Илиев, основател на Конушенски народен оркестър, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Общински съвет – Пловдив удостои Илиев с почетното отличие със свое решение № 132 от 25.04.2024г., което бе гласувано във връзка с изключителния му принос при опазването и съхраняването на музикалното наследство с непреходната стойност на Тракийската народна музика и високото майсторство на Конушенския народен оркестър превърнал се в емблема на Пловдив, популяризирайки богатството на българската народна музика в страната и чужбина.

"Изключително развълнувам съм в момента. Бил съм на много сцени, но сега е много различно. Бих искал да изкажа своите искрени благодарности за това, че настоящото ръководство на града е първото, което дава званието "Почетен гражданин на град Пловдив“ на народен изпълнител, което е признание за моето творчество през последния половин век. Вярвам, че ще продължавате да надграждате всичко добро в този град. За мен той е вдъхновение, не е нужно да четеш за него, а просто да се разходиш в него. Всяка една сграда, всяко едно място в Пловдив е било и е вдъхновение за мен“, заяви развълнувано Илиев в своето слово пред общинските съветници.

Като част от церемонията на удостоения с отличието кметът на града Костадин Димитров връчи почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив, а председателят на Общинския съвет Атанас Узунов връчи удостоверение по образец, поставено в рамка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).