Университетът по хранителни технологии откри новата академична 2020/2021 година днес, 5 октомври 2020 г. Гости на тържеството бяха министърът на туризма Марияна Николова, Дани Каназирева, областен управител на Пловдив и Здравко Димитров, кмет на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
"Университетът по хранителни технологии е един от най-важните центрове в България в областта на хранителната наука и туризъм. То е единствено по рода си в Балканския полуостров. Качественото образование способства за така важните развитие на кадри и професионалисти. Трябва да се научим да работим в новите условия, причинени от COVID-кризата. Взехме социално-икономически мерки на стойност 2 млрд. долара. В сектора "Туризъм" бяха запазени 29 хил. места. България е отличена от световния съвет за пътуване с печат за безопасност и хигиена", каза министър Николова
"Факт е, че чуждестранните туристи много харесват това, което се предлага на нашата трапеза. Благодарна съм на университета за активната дейност по съвместния ни проект за създаване на традиционно национално меню. Ще се подготви селекция от български храни и напитки, обединени в национално меню, което ще бъде въведено в хотелите и ресторантите по нашите курорти".
"Пловдив има потенциал и има какво да покаже относно привличането на чуждестранните туристи. Пловдив е една от 12-те дестинации за винен туризъм, проект, разработен от министерството на туризма с цел стимулиране на вътрешния туризъм", завърши тя.